Basketball i vekst

BasketballSom voksende idrett i Norge, har påvirkning fra amerikanske filmer og tv-sendinger vært avgjørende for basketball. Når NBA starter opp hvert år, er den mang et barn som har sittet klistret til skjermen, og kort, basketsko og basketballer finnes i mange hjem i dag. Men kamper for barn finnes ikke, fordi det er stor risiko for skader blant de yngste barna. Men uansett alder kan man delta på treninger, og kamper for personer over 13 år.

Idretten er også genial da en ikke trenger utstyr som koster veldig mye, da man kun trenger shorts, singlet, sokker og sko. Det er viktig å ha god ankelstøtte på skoene, da man foretar veldig høye hopp, hvor man kan lande skjevt dersom man er uheldig.

Trening med basketball

Basket er i hovedsak en innendørs-idrett, og dermed kan man leie hall. Det finnes også utendørsbaner, men man er avhengig av varmt vær, og lite vind og ikke regn. Da er det genialt å samle en gjeng og spille 3 mot 3 eller noe lignende etter hvor mange man er.

Man trener på flere ting for å bli en god basketballspiller. For det første er det de tekniske tingene, hvordan man spretter ballen, hvordan man best forserer en motstander, hvordan man hopper høyest, og hvordan med skyter mål fra ulike distanser.

Det er ofte høye personer som spiller basket, noe man ser i NBA og andre ligaer. Men det er ingen hindring å være liten heller. De kan gjøre smarte triks og lure de høyere spillerne.

Man engasjerer seg i idretten ved å bli med i en klubb eller idrettslag, hvor man kan bli med og utvikle seg gjennom trening og sosialt samvær.