Basketball sin opprinnelse

Basketball sin opprinnelseBasketball er en idrett som opprinnelig kommer fra Canada, da en gymlærer ble bedt om å finne på en aktivitet for holde sine elever i form under vinteren. Vinteren var lang og hard, så elevene måtte holde seg innendørs for å trene. Dermed fant han på å lage et spill på en bane med to mål i hver ende, som var en kurv ca. 3 meter oppe i lufta, og som man skulle kaste en ball oppi for å skåre poeng.

Med de 13 reglene som mannen fant opp, var idretten basketball funnet opp.

Videre sier reglene at man får tre poeng for lange skudd og to poeng om man skyter innenfor grensen. Ved straffekast får man 1 poeng per skudd.

Det spilles fire omganger, hver på 12 minutter. Men det spilles med effektiv tid, og med det mener man at klokken blir stoppet hver gang ballen er ute av spill. Dermed kan en vanlig kamp vare mellom 1 og 2 timer.

Laget i basketball

Hvert lag stiller med fem utespillere og opptil sju reserver som kan byttes ut og inn som man vil. Det er det hovedtrener og assistenten som tar seg av.

Det viktigste utstyret som en basketballspiller har, er skoene. De har ekstra såle og ankel-beskytter, for å tåle de mange høye hoppene og store belastningene på ankler og knær. I tillegg er det en stor tendens til at spillerne er godt over 190cm høye, og helt opp til 220cm. Merkelig nok er det kineseren Sun Ming Ming som er den høyeste profesjonelle spilleren med sine 236cm.

Det har gjennom tidene vært en nordmann som har spilt i USA øverste liga, NBA. Det står for National Basketball Association. Der fikk han spille i tre kamper i verdens tøffeste basketball-liga. Siden den gang har ingen nordmann klart den bedriften om igjen.