En engasjert klubb

A dedicated clubFor å skape et godt miljø og engasjerte utøvere, frivillige og foreldre, bør klubben alltid tenke langsiktig, ha jevnlige møter og sette ungene i fokus. Man må ha et styre som fungerer godt sammen, og ha måter å få inn penger til driften på.

For eksempel kan det være dugnad, kaffe og vaffel-slag på kampene, frivillighets-mentalitet og andre salgsfremmende aktiviteter. Det kan være alt fra vaffel og loddsalg på en butikk en helg, dopapir-salg, søppel-rydding eller registrere seg på grasrot-klubben hos Norsk Tipping. Der får klubben en andel av den omsatte summen, fra de som har registrert klubben som sin grasrot-klubb.

Det er essensielt for en klubb at klubbkassa er fylt opp. På den måten kan de delta på cuper, turneringer og andre samlinger som igjen vil motivere de som deltar. En aktiv klubb vil også gjøre seg bemerket hos motstanderne og forbundene som de er registrert under. Da kan enkelte spillere bli tatt ut til kretslag og kanskje landslag.

Bredden får frem talentene

Å bli enige om noen felles mål kan være lurt når en skal drive en idrettsklubb. For de fleste er det å være aktiv og sosial med likesinnede, mens for andre kan det være å få frem talent som kan være ledende i landet og verden i sin idrett. Da er det viktig at de som er involverte går sammen og finner ut hvor stor vekt man skal legge på de ulike tingene.

Man har sett gang på gang at det har grodd frem talent i små klubber og foreninger som har hatt fantastisk hjelp av frivillige som alltid stiller opp for ungene. Slike folk er uerstattelige og mange utøvere har mye å takke slike mennesker for. De stiller opp med kjøring, vasking, bæring og andre ting. Så frivillige får fram bredden, og bredden for fram talentene.